Словакия – Украйна Анализ 21.06.2024

Словакия емблема
Словакия
П
Украйна емблема
Украйна
З

До тук резултатите на ЕВРО 2024 са по-скоро очаквани, а най-изненадващите такива бяха в Група Е. След първия кръг неочакван лидер в групата е Румъния, следвана от Словакия. Фаворитите за първите две места Белгия и Украйна пък са все още без точки и дори отбелязан гол.

Гол на Иван Шранц в 7 минута донесе успеха на Словакия с 1:0 над Белгия. Не, че словаците не заслужаваха да спечелят, но белгийците сториха достатъчно, за да обърнат мача, но просто нямаха късмет. Лукаку се отчете със сериозни пропуски, а и две негови попадения бяха отменени. Определено Словакия имаше късмет, но важни са точките, а още една ще ги изпрати на осминафиналите в турнира.

Украйна влезе като фаворит в срещата с Румъния, но по нищо не показа, че е такъв. Украинците имаха повече притежание на топката и отправиха повече удари, но опасните положения за гол не бяха много. Румънците бяха по-опасният и ефективен отбор пред гола и изковаха успех с 3:0.

Слоавкия направи силно впечатление в квалификациите за това Европейско първенство и показва, че се намира в добра форма и разполага с добра селекция, която има потенциал да прескочи групите. В последно време Украйна губи доста често и определено погрома от Румъния бе доста неочакван. Определено украинците са притиснати до стената днес, но мисля, че няма да се справят със ситуацията и Словакия ще вземе точка, с която да се класира за осминафиналите.

Очакване: Равенство #1-1 / Двоен Шанс: Словакия или Равен.