Словения – Сърбия Анализ 20.06.2024

Словения емблема
Словения
Р
Сърбия емблема
Сърбия
З

Един измежду Словения и Сърбия има огромен шанс да продължи към следващата фаза на ЕВРО 2024. Днес двата тима се изправят един срещу друг в Мюнхен. Победа за символичните домакини със сигурност ще ги класира за осминафиналите. Такава по всяка вероятност ще е достатъчна и на Сърбия да се озове сред един от най-добрите трети отбори в групите на шампионата.

Големите фаворити в Група С са Англия и Дания, но те не бяха особено убедителни в първите срещи. Словения изостана от Дания още в 17 минута, като Сърбия изостана от Англия дори по-рано. Словенците обаче изиграха силно второ полувреме и успяха да се доберат до точката в мача с „Червения динамит“. В другия двубой сърбите не успяха да застрашат Пикфорд, но пък се справиха добре в защита и на свой ред държаха интригата в двубоя до последния съдийски сигнал.

Преди две години Словения и Сърбия изиграха два зловещи мача в група от Лига на нациите. В Белград сърбите спечелиха с 4:1, а в Любляна точките бяха поделени след 2:2. Днес двата отбора се нуждаят от задължителна победа по пътя към целта. В последно време срещите на Словения често завършват с попадения и в двете врати, като тимът демонстрира и доста добри резултати. На теория пък Сърбия разполага с по-качествения състав, но през последната година не демонстрира познатото високо ниво и не бе особено убедителна в квалификационния цикъл. Очаквам равностоен сблъсък в преследване на трите точки.

Очакване: Сърбия #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.