Саутхямптън – Уест Бромич Албиън Анализ 17.05.2024

Саутхямптън емблема
Саутхямптън
Р
П
З
З
З
П
Уест Бромич Албиън емблема
УБА
Р
П
З
З
З
П

Само един от участниците в следващия сезон на английската Висша Лига все още не е известен. Интригата предстои да бъде разплетена на 26 май на „Уембли“, но тепърва трябва да разберем и втория финалист в плейофите. Вчера Лийдс разби Норич с 4:0 в реванша у дома, като Илия Груев даде начало на головата фиеста.

Саутхямптън и Уест Бромич не изиграха скучен първи мач помежду си, но все пак предпазливата игра превъзхождаше в по-голямата част от игровото време. Двата тима имаха своите положения, които можеха да доведат до успех, като „Светците“ бяха по-смели. В крайна сметка обаче попадение нямаше за разлика от двете срещи в редовната част от сезона, в които днешният домакин спечели.

Саутхямптън имаше своят шанс да спечели директна промоция, но го пропусна. В най-важния момент тимът допусна три поредни загуби, като от Лестър дори загуби с тежкото 5:0. В края на редовната част от кампанията „Светците“ надиграха Лийдс с 2:1 на „Елън Роуд“, като именно „Белите“ ги чакат на „Уембли“ следващата седмица.

Уест Бромич бе застрашен от изпадане от плейофната зона в Чемпиъншип, но пък всички отбори замесени в битката не се представиха на ниво в заключителните кръгове. УБА също бе в серия от три поредни поражения в първенството преди последния и решаващ кръг. В него Албиън спечели с 3:0 домакинството си на Престън и седмият Хъл Сити бе отказан в своите амбиции.

Мнозина считат Саутхямптън за фаворит в плейофите и завръщане в английската Висша Лига след само сезон в Чемпиъншип. Ние обаче имаме своите предпочитания и те, разбира се, са свързани с Илия Груев и неговия Лийдс. „Светците“ обаче са сериозен отбор и в първия плейофен мач показаха, че са по-добрият в тази двойка. В хода на редовния сезон Саутхямптън спечели две трети от своите домакинства, докато Уест Бромич бе посредствен гост и с преобладаващи поражения.

Очакване: Саутхямптън #2-0 / Краен Резултат: Победа за Саутхямптън.