Испания – Грузия Анализ 30.06.2024

Испания емблема
Испания
П
П
П
Грузия емблема
Грузия
П
Р
З

Испания е най-добре представилият се отбор в груповата фаза на ЕВРО 2024. „Ла Фурия Роха“ не само бе единственият тим с три победи, но ги постигна и без допуснат гол. Това поставя отбора като фаворит за трофея от шампионата, като пътя към него продължава срещу изненадата на това първенство Грузия. До тук жребият изглежда лесен, но испанците попадат в далеч по-тежкия поток от противници по пътя към финала.

Испания изигра три чудесни мача с Хърватия, Италия и Албания. Макар и последните два успеха да дойдоха само при резултат 1:0, то доминацията на терена бе видна през всички 90 минути, а представянето в защита чудесно. Единствените пропуски за „Ла Фурия Роха“ в отбрана бяха през втората част с Хърватия, но при резултат 3:0 и все пак не се стигна до попадение във вратата на Унай Симон.

При дебютното си участие на голям футболен форум Грузия първо отбеляза първия си гол, след това взе първата си точка, за да завърши градацията с първа победа. Тя дойде не срещу кой да е, а над Португалия, макар и в резервен състав, но с Кристиано Роналдо в него. Грузинците се представиха много добре и в трите си мача, като чисто футболно отстъпваха на противника единствено в мача с Чехия, но пък имаха най-доброто положение да измъкнат победата в заключителните секунди при равенство 1:1.

Единственият път, когато Испания стартира с три поредни победи на Европейско първенство, е през 2008 година и в последствие печели титлата. Очакванията са това да се повтори и не мисля, че Грузия е отборът, който може да ги спре. Да, грузинците напълно заслужиха своето място в елиминациите, но днес срещу себе си ще имат много по-добър противник от досегашните, а и залогът вече е по-голям. Днес Грузия ще се защитава повече от всякога, а до тук стражът Мамардашвили доказа, че може да откаже противниковите нападатели. Испания обаче разполага с креативни играчи и очаквам да спечели в редовното време, било то и с един гол.

Очакване: Испания #2-0 / Краен Резултат и Брой Голове: Испания и Под 3.5 Гола.