Страсбург – ПСЖ Прогноза 02.02.2024

Страсбург емблема
Страсбург
Р
Р
П
П
П
Р
ПСЖ емблема
ПСЖ
Р
П
П
Р
П
П

В последния кръг от Лига 1 ПСЖ показа, че титлата все още не е решена и е способен на издънки. Проблемът обаче е, че на сериозно може да вземем само отбора на Ница, който изостава с шест точки от върха, като е спечелил в само 11 от изминалите 19 мача. Днес обаче предстои нов тежък двубой за шампионите, в който не е изключено отново да не спечелят.

В последните кръгове Страсбург записа голяма част от точките в своя актив, като е непобеден във вече шест поредни мача от Лига 1, в които успя да запише три победи, с които се изкачи до десетото място в таблицата. Впечатление в този период правят победата над Лил с 2:1 и равенството 1:1 на терена на Марсилия. При този резултат завърши и последната среща за тима, който поведе във визитата си на Клермон, но не успя да опази дълго своя аванс.

Миналия уикенд ПСЖ поведе с 2:0 още на почивката в домакинството си на Брест и предполагам всички решиха, че двубоят е приключил. Гостите обаче правят изненадващо силен сезон и може да кажем, че абсолютно заслужено достигнаха до равенството 2:2, което ги позиционира на трето място Лига 1. Точните удари през второто полувреме бяха 5:0 в полза на Брест. Иначе ПСЖ победи Ланс с 2:0 първия си шампионатен двубой за 2024, като това бе тринадесета победа в техния актив.

Не мисля, че ПСЖ ще допусне втора поредна грешка, макар че Страсбург се намира в отлична форма и загуби само веднъж в предишните си пет шампионатни домакинства от съперничеството. През есента шампионите спечелиха домакинството на този опонент с 3:0, като изпълниха едва един корнер, а тогавашните гости – шест. Като цяло шампионите не са от най-активните отбори за статично положение от ъгловото флагче, при средно малко над 5 на мач. Страсбург пък изпълнява средно по 3 корнера на двубой, като в срещите им падат по едва 8.32 ъглови удара.

Очакване: ПСЖ #2-1 / Корнери 2 възможности: Под 9.5.