Танзания – ДР Конго Прогноза 24.01.2024

Танзания емблема
Танзания
Р
З
ДР Конго емблема
ДР Конго
Р
Р

Танзания и Демократична Република Конго са два от отборите на шампионата в Кот д’Ивоар, които влязоха на турнира в най-слаба форма и продължават да нямат победа дълго време. Такава обаче е задължителна, ако искат да се озоват в следващата фаза на турнира. При добро стечение на обстоятелствата дори точката може да класира ДР Конго сред четирите най-добри трети отбора, но тогава ги очаква и по-тежък съперник на елиминациите.

Танзания не успя да поднесе изненада до тук в турнира, като още в първия кръг отстъпи пред фаворита за трофея в Кот д’Ивоар – Мароко. Срещата бе загубена с 0:3, но все пак последните две попадения паднаха с човек по-малко на терена и в заключителния четвърт час. Танзния трябва да съжалява за изпуснатия шанс срещу Замбия, когато поведе и този път с човек повече не успя да опази своя аванс при изравнителен гол в 88 минута.

Демократична Република Конго също има защо да съжалява в първите си два мача. Конгоанците изиграха доста силен мач срещу Замбия и бързо изравниха резултата, след като изостанаха в 23 минута. До края на срещата тимът създаде безброй добри положения, при общо 25 удара, но резултатът се запази 1:1. Срещу Мароко конгоанците отново се добраха до 1:1 през второто полувреме, след като изостанаха още в 6 минута, но могат да съжаляват, че Бакамбу пропусна от бялата точка през първата част.

Не мисля, че някой би си позволил да подцени който и да е отбор на това първенство след резултатите до момента. Демократична Република Конго обаче играе добър футбол и напълно заслужава да се озове в следващата фаза на турнира. Тимът трябваше да спечели срещу Замбия, а защо не и срещу Мароко. Все пак очаквам това да се случи днес, като през ноември 2021 година днешният противник Танзания бе разбит с 3:0.

Очакване: ДР Конго #2-0 / Краен Резултат: Победа за ДР Конго.