Тулуза – Олимпик Лион Прогноза 15.03.2024

Тулуза емблема
Тулуза
З
П
П
П
З
П
Олимпик Лион емблема
Лион
П
З
П
П
П
П

Със сблъсък в златната среда на Лига 1 се дава началото на 26 кръг във Франция. Тулуза и Лион са далеч от местата даващи право на участие в европейските клубни турнири, въпреки че разликите не са големи, но до края остават само девет рунда. По-логично е да говорим за това, че двата тима все още не са спасени, като благодарение на силните резултати в последно време те успяха да се разграничат от отборите в зоната на изпадащите и да натрупат преднина.

През 2024 година Тулуза записа пет победи, които са причината тимът да не е сред изпадащите към този момент. След средата на февруари отборът имаше три изключително тежки съперника в първенството, но не само се представи добре срещу тях, а и успя да ги победи. Става въпрос за Монако, Лил и Ница. И както очакванията бяха за нов силен мач срещу новака Льо Авър, така „Виолетовите“ не демонстрираха нищо опасно в предни позиции и отстъпиха с 0:1 в своята визита.

От декември насам, спокойно може да кажем, че Лион демонстрира шампионска форма. Тимът победи поти всичките си опоненти, като през февруари записа четири поредни победи в Лига 1. Краят на тази серия дойде може би леко изненадващо в домакинство на Ланс, което бе изгубено с 0:3. Още в следващия кръг обаче „Хлапетата“ успяха да се реваншират, като спечелиха с 2:0 гостуването си на Лориен, като дори не допуснаха точен удар във вратата пазена от Лопес.

По доста подобен начин се развива сезона за двата отбора – слабо начало и подобряване на играта и резултатите в хода на кампанията. Интересно е, че началото на добрата серия на Лион през декември бе дадено именно в домакинство на днешния противник, което бе спечелено с 3:0. Резултатните срещи в съперничеството са нещо обичайно, макар че това влиза в контраст на не многото попадения в техните мачове през сезона. В последно време обаче те демонстрират добри резултати и мощ в атака, което води до силно преобладаващи мачове с над 2.5 гола през 2024 година.

Очакване: Лион #2-1 / Общо Голове: Над 2.5.