Тулуза – Монпелие Прогноза 03.05.2024

Тулуза емблема
Тулуза
П
Р
П
Р
П
З
Монпелие емблема
Монпелие
Р
П
Р
П
П
З

Тулуза и Монпелие дишат спокойно в средата на подреждането на Лига 1, като имат възможност да завършат в първата половина на класирането, ако се справят по-добре от отборите около тях в подреждането. Двубоят помежду им днес ги заварва в доста добра форма, благодарение, на която, реално се отдалечиха от опасната зона.

Представянето на двата отбора в последните пет кръга е доста сходно. Тулуза и Монпелие са непобедени в този период, като за последно загубиха в 26 рунд. В изминалия месец и половина завоюваните точки от тях са по единадесет, натрупани след три победи и два равни. Забелязваме добри действия в атака с девет гола за днешните домакини и осем за гостите. Сухите мрежи са по две, а допуснатите Тулуза е допуснал с гол повече.

Не само настоящата форма на днешните противници е сходна, а и цялостното им представяне с почти еднакви изходи от техните срещи и изключително близка голова разлика по отбелязани и допуснати попадения. На фона на тази равнопоставеност Монпелие има самочувствието на победител от първата среща. Тимът разби своя противник с 3:0 у дома и то след като го надигра напълно.

Интересен факт е, че домакинският фактор е вероятно да не е предимство в тази среща или поне така показват резултатите до тук. И двата тима са спечелели по повече точки като гост, като победите им на собствен терен са по едва три. Не съм съгласен с букмейкърите, че Тулуза е фаворит в днешната среща и по-скоро мисля, че силите са напълно изравнени и дори, че прокобата на „Виолетовите“ у дома ще продължи.

Очакване: Равенство #1-1 / Двоен Шанс: Равен или Монпелие.