Удинезе – Наполи Прогноза 06.05.2024

Удинезе емблема
Удинезе
Р
З
З
З
Р
З
Наполи емблема
Наполи
Р
З
Р
П
З
Р

Замесен в битката за оцеляване и на позиция от зоната на изпадащите Удинезе отчаяно се нуждае от точки. Такива ще бъдат търсени в домакинство на вече бившия шампион на Италия Наполи, чиито шансове за европейска квота са нищожни. Двата тима се намират в поредица от разочароващи резултати и поне за един от тях тя ще продължи.

Удинезе е пряк пример как със загуби в много по-малко от половината срещи през сезона можеш да изпаднеш. Проблемът е, че 50% от двубоите на тима завършиха при равен резултат, а победите са едва четири. Последната от тях бе на 11 март над Лацио в Рим, а единственият домакински успех бе над Болоня. Именно Болоня бе и съперника в предишния кръг, като този път на „Ренато Дал’Ара“ двубоят завърши 1:1.

За последните два месеца Наполи успя да победи единствено Монца в рамките на седем мача от Серия А. Успехът дойде с 4:2 навън, а представянето на отбора като домакин през сезона е плачевно за шампион. В предишния кръг „Небесносините“ поведоха с 2:1 на Рома с гол в 84 минута, но само пет по-късно допуснаха изравняване за крайното 2:2.

Пет гола и победа с 4:1 за Наполи проследихме в двубоя между двата отбора през есента. Към днешна дата обаче Удинезе е тимът, който се нуждае повече от точките, но е без успех в съперничеството от 2016 година. В изминалите години „Небесносините“ изключително рядко пропускат да спечелят, като резултатните срещи преобладават. В девет от последните десет мача помежду им гол падна и в двете врати.

Удинезе има своите трудности пред гола, като средно бележи малко под 1.0 гола на мач. В домакинствата си през новата година обаче „Зебрите“ неизменно се разписаха срещу Лацио, Милан, Интер и Рома, макар и да загубиха от тях. Наполи може и да е по-назад в подреждането, но като качество на играчите определено попада в споменатата група от отбори. Наполи си остава фаворит за успеха днес, а и е четвъртият най-добър гост в Серия А. След допуснат гол в петнадесет поредни мача от всички надпревари обаче гостите едва ли точно днес ще запазят суха мрежа в толкова важен мач за техния домакин.

Очакване: Наполи #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.