Украйна – Белгия Анализ 26.06.2024

Украйна емблема
Украйна
П
З
Белгия емблема
Белгия
П
З

В най-завързаната Група Е предстои най-интересният двубой. Този между Украйна и Белгия. Очакванията бяха двата тима да продължат напред, но с оглед ситуацията, изглежда по-вероятно някой измежду тях да се сбогува с терените в Германия още днес. Останалите отбори в групата са Румъния и Словакия, като равенство помежду им ги класира напред, тъй като всички имат по три точки в своя актив.

Украйна изигра три ужасни полувремена до тук в турнира, макар че и представянето им в четвъртото не бе блестящо, но просто резултатът бе добър. Украинците започнаха със загуба 0:3 от Румъния, при която бяха изцяло излъгани от балканската страна. Натам отиваха нещата и срещу Словакия, където на почивката резултатът отново бе в ущърб на Украйна. След паузата обаче резервите на Серхий Ребров обърнаха случващото се на терена или по-скоро словаците се уплашиха от това колко добре се получава всичко за тях. В крайна сметка Украйна спечели с 2:1 и запази шансове за продължаване напред.

Белгия също е далеч от най-добрите си изяви и въпреки че головете в атака липсват, то по-скоро представянето в защита е притеснително. Тимът загуби от Словакия, а срещу Румъния по чудо опази суха мрежа, като ако друг отбор имаше същите ситуации, то с лекота би отбелязал три гола във вратата на Кастелс. Иначе Белгия създаде изключително много възможности за гол в двата си мача, като три гола на Лукаку бяха отменени. В крайна сметка мачът с румънците бе спечелен при резултат 2:0.

Интересно е, че двата отбора никога не са играли помежду си, а първата историческа среща очаквам да бъде спечелена от Белгия. До тук Лукаку нямаше късмет на шампионата, но си мисля, че това може да е неговия ден и не изключвам да видим първия хеттрик на първенството. Украйна не ме впечатли в първите два мача и днес очаквам категорична победа за „Червения динамит“, която да ги изведе на осминафинал срещу някой от завършилите на трето място в групата. В същото време украинците са отборът, който трябва задължително да гони победа, а видяхме какво се случи при контраатаките на Румъния.

Очакване: Белгия #3-1 / Голмайстор По Всяко Време: Ромелу Лукаку.