Унион Берлин – Фрайбург Анализ 18.05.2024

Унион Берлин емблема
Унион Берлин
З
З
Р
З
З
З
Фрайбург емблема
Фрайбург
Р
Р
З
Р
П
З

От четвърти през изминалия сезон и участник в Шампионска лига през настоящия, Унион Берлин може да се озове във Втора Бундеслига в започващата кампания на есен. Към този момент столичният тим е на позиция за бараж, а с точка днес със сигурност ще избегне директно изпадане във второто ниво. Три точки в домакинството на Фрайбург обаче ще означава директно оцеляване, ако един измежду Майнц и Бохум изгуби своето гостуване.

В края на сезона Унион Берлин се намира в ужасна форма, като пропиля куп добри възможности да диша далеч по-спокойно. Победа липсва вече повече от два месеца, в които бяха взети само две точки. Загубите са цели пет, а проблемът е, че последните две дойдоха точно от преките конкуренти Бхоум и Кьолн. Унион изгуби с 3:4 у дома като абсолютен фаворит срещу „Синьо-белите“, а срещу „Козлите“ пропиля два гола аванс.

На свой ред Фрайбург също има за какво да се бори в последния кръг. В миналия тимът изпусна седмата позиция, като завърши 1:1 у дома с Хайденхайм, докато Хофенхайм разби Дармщат като гост. На теория обаче двата тима днес отново могат да разменят своите позиции, тъй като за Хофе предстои мач с Байерн Мюнхен, докато Фрайбург има наглед по-лесен противник.

През миналия сезон видяхме две резултатни домакински победи от противниците в тази двойка, но първата среща от настоящата кампания приключи при резултат 0:0. Унион и Фрайбург би следвало да са силно мотивирани за успеха днес, но формата им в последно време е доста слаба. Въпреки това, със сигурност те ще потърсят пълния актив от точки. Очаквам оспорван двубой между борещия се за оцеляване тим и гостът с десет точки в последните си четири визити.

Очакване: Фрайбург #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.