Уругвай – Боливия Анализ 28.06.2024

Уругвай емблема
Уругвай
П
П
Боливия емблема
Боливия
З
З

Рекордьорът по трофеи от Копа Америка Уругвай е сред претендентите за златните отличия и през тази година в САЩ. „Урусите“ са фаворит за първото място в Група С, като с двубой срещу Боливия днес може да бъде осигурена квота за осминафиналите. Важно е да отбележа, че победа се очаква и за САЩ срещу Панама и така да видим решаващ сблъсък за върха в групата в следващия кръг.

Шампионатът за Уругвай започна с ранен гол на Максимилиан Араухо във вратата на Панама още в 16 минута. Многократният шампион обаче трябваше да чака дълго за своето второ попадение в срещата, въпреки тоталния контрол над противника. Дравин Нунез и Матиас Вина се разписаха минути преди Мурило да намали за Панама в 31 минута.

Боливия е сред най-слабите отбори в историята на Копа Америка и това няма да се промени и след този шампионат. Боливийците бяха оставени без абсолютно никакъв шанс срещу домакина на надпреварата САЩ. „Янките“ започнаха с ранен гол и аванс от 2:0 още на почивката. През втората част видяхме дори по-опасни положения пред вратата на Вискара, но Боливия се отърва само с два допуснати гола.

Боливия има някой друг добър резултат в това съперничество, но всички те са на собствен терен, където надморската височина е над 5000 метра. По чуждите стадиони боливийците не се чувстват добре и това си пролича в първия им мач срещу САЩ. Очаквам много подобен развой и днес, когато Уругвай със сигурност ще прибере трите точки с лекота.

Очакване: Уругвай #3-0 / ПървоПолувреме/Краен Резултат: Уругвай - Уругвай.