САЩ – Уругвай Анализ 02.07.2024

САЩ емблема
САЩ
З
З
П
Уругвай емблема
Уругвай
П
П
П

Домакинът на ЕВРО 2024 Германия ще играе четвъртфинал, но това изглежда трудно постижимо за домакина на Копа Америка. САЩ е в доста неизгодна позиция и в последния кръг да се нуждае от задължителна победа над доста добре играещия до момента Уругвай, който си осигури първото място в Група С. Другата надежда за „Янките“ се крие в победа за Боливия над Панама, но боливийците са може би най-слабият отбор на настоящия шампионат.

Всичко за САЩ започна чудесно с абсолютен контрол върху двубоя с Боливия и спокойна победа с 2:0, която можеше да е и по-изразителна. Абсолютно същото се очакваше и срещу противник, с който е далеч по-познат. Мачът започна с превъзходство и отменен гол на „Янките“, но всичко се преобърна след безумният червен картон на Тимъти Уеа в 18 минута. След това Балогун изведе САЩ напред, но до края имаше твърде много време и Панама сътвори пълен обрат.

Уругвай не срещна абсолютно никакви трудности в мачовете си до тук и отбеляза цели осем гола, като е най-резултатният отбор на първенството. Панама бе победена с 3:1, а Боливия бе премазана с 5:0. Уругавйците бяха по-резултатни през своите втори полувремена, когато отбелязаха пет от осемте си гола.

Днес САЩ трябва да спечели, но това не означава, че Уругвай просто ще им подари трите точки, въпреки че позицията на върха в Група С е осигурена. Макар и с човек по-малко на терена, САЩ изглеждаше ужасно в защита срещу Панама, чийто нападатели нямаха особено голяма идея какво да правят с топката, а качествата им определено не се доближават и до тези на резервната единадесеторка на Уругвай. Очаквам вълнуващ и интересен двубой, в който двата тима да желаят победата и да ни зарадват с много попадения.

Очакване: Уругвай #2-1 / Общо Голове: Над 2.5.