Венецуела – Канада Анализ 06.07.2024

Венецуела емблема
Венецуела
З
П
П
П
Канада емблема
Канада
П
Р
П
З

Венецуела и Канада оформят обречената четвъртфинална двойка на Копа Америка, но един от двата отбора ще е полуфиналист в тазгодишното издание на Копа Америка, което е достатъчно престижно постижение. Определено прогнозите не поставяха двата отбора в тази фаза на шампионата, но те се представиха добре в груповата фаза и заслужиха своето място тук.

Венецуела е абсолютната изненада на турнира до тук, след като спечели Група В с актив от 9 точки. Тимът започна с победа срещу Еквадор, победи и Мексико, а Ямайка разби с 3:0. Венецуелците демонстрираха отлично представяне в защита и перфектна ефективност пред гола. Припомням, че това е единственият отбор, който не игра приятелски срещи преди шампионата и спестените усилия явно се оказват добро решение.

Канада попадна в тежката Група А, където бяха световния шампион Аржентина и Чили. Единствено от „Гаучосите“ бе допуснато поражение, а дори и срещу тях канадците се представиха добре. Канада успя да спечели срещу Перу с 1:0, а ключовият мач с Чили не бе загубен при нулево равенство. Все пак канадците имаха привилегията да играят с човек повече в двете си най-важни срещи, от които взеха нужните точки за второто място в Група В.

Аржентина вече чака победителят от тази двойка на полуфиналите, а силите днес изглеждат изравнени. От показаното до тук в турнира обаче Венецуела може би е фаворит, като числовото преимущество за Канада, в най-важните срещи, бе основна причина да се класира за елиминационната фаза. Според мен Венецуела ще спечели и днес, с което да се доближи на крачка от финала.

Очакване: Венецуела #1-0 / Да се Класира: Венецуела.