Венецуела – Мексико Анализ 27.06.2024

Венецуела емблема
Венецуела
П
П
Мексико емблема
Мексико
З
П

След първите две срещи в Група В на Копа Америка имаме два отбора с по 3 точки и два с по 0. В директен спор за първата позиция се изправят победителите Мексико и Венецуела, а в търсена на първи точки сили ще премерят Ямайка и Еквадор.

Доста любопитно се разви срещата между Еквадор и Венецуела, която започна с надмощие на символичните домакини. В 22 минута обаче капитанът Едер Валенсия бе изгонен, но въпреки това еквадорците поведоха малко преди почивката. С числено предимство обаче Венецуела очаквано бе по-активният отбор на терена и през втората част взе своето с два гола в средата на полувремето за крайното 2:1.

Мексико започва първенството срещу добър познайник от зона Северна Америка – Ямайка. Очакванията бяха за успех на „Ацтеките“ и това се случи, но може би по-трудно от прогнозираното. Играчите на Мексико отправиха цели единадесет точни удара, но само далечният удар на левият защитник Артеага в 69 минута се превърна в попадение. В крайна сметка обаче то бе напълно достатъчно.

Не са малко срещите между днешните противници в историята, като Венецуела е със само една победа, докато голяма част от останалите срещи са в полза на Мексико. Мексиканците имат и два успеха в три мача между двата тима на Копа Америка. Моето мнение е, че Венецуела нямаше да има точки в своя актив, ако не бе червеният картон на Валенсия. От Мексико пък очаквам днес с нови три точки да си осигури място в елиминационната фаза.

Очакване: Мексико #1-0 / Краен Резултат: Победа за Мексико.