Азиатски корнери

Всички знаем кога се изпълнява корнер във футбола, а от години насам тази част от играта се превърна в един от най-залаганите пазари. Букмейкърите предлагат разнообразие от предложения свързани с изпълнението от ъгловото флагче на терена, а тук може да прочетете повече за видовете залози на корнер. В това кратко четиво ще разгледам особености, плюсове и минуси на понятието азиатски корнер.

Името азиатски корнер произлиза от спортните залози и се отнася за изпълнението на корнер във футболната игра. Пазари за този залог се предлагат от различните онлайн букмейкъри, сред които и bet365. Там Вие ще откриете следните предложения:

  • Азиатски – Общо Корнери – Тук ще бъде зададена очаквана линия за брой ъглови удари за дадения двубоя. Например, ако заложите на Над 9.5, тогава печелившият брой корнери в двубоя ще е 10. Да, няма разлика със стандартната линия в секция „Корнери“, но тук коефициентът е малко по-висок. Другият вариант е, когато зададената линия е цяла, например 9.0. Тук обяснението е сходно с останалите азиатски линии. Ако сте заложили на повече от 9.0 азиатски корнера, то при десет или повече в двубоя Вашият залог е печеливш, ако ъгловите удари са точно 9, то Вашата селекция ще се счита за отменена.
  • Първо Полувреме – Азиатски Корнери – Няма защо да се повтарям отново, тъй като гореописаното важи с пълна сила. Единствената разлика, е че тук пазарът ще бъде съобразен с очакваните събития през първата част на двубоя.
  • Азиатски – Хендикап Корнери – Надявам се да сте запознати с понятието хендикап. Накратко, в букемйкърски аспект, то дава предимство на по-слабият отбор с цел очакваните събития да получат равенство. Ако хендикапът е с половинка, например -1.5, то тук ще откриете по-висока ставка от стандартния залог на хендикап за ъглови удари. Ако зададената линия е цяла, например -1.0, то при два корнера повече за Вашият отбор залогът ще бъде печеливш, а при точно един ъглов удар в повече залогът ще бъде отменен.

Със сигурност се питате защо да залагате на азиатски корнери вместо обичайните предлагани пазари. Първата причина е по-високият коефициент, който с повече селекции и по-голяма сума на залог може да окаже сериозно влияние. По-ключовото предимство на този пазар, е че Ви дава допълнителен избор и спокойствие, че селекцията ще бъде отменена, ако корнерите в двубоя са точно толкова, колкото и зададената линия. Има и един минус, букмейкърите не зачитат за превъртяна бонус сума, заложена на пазар за азиатски корнери.

Още връзки

Футболни Прогнози - Poznavach.com