Гол линия

Залози допринасят допълнителна страст към футболните събития по Света. Най-популярният пазар и старт за всички начинаещи е залогът за краен победител в двубоя. Веднага след него може да наредим предложенията свързани с броят на головете, които ще бъдат отбелязани в срещата. Този стандартен пазар има своята алтернатива, а по-надолу ще разгледам особеностите на “Гол Линия” или още известен като “Линия Голове”.

Този пазар спада към азиатските и обяснението му е сходно с това на азиатски хендикап, корнери и картони. Разбира се тук трябва да предположим броят голове в рамките на 90 минути или само за първо или второ полувреме. В нашият сайт може да намерите обосновани прогнози включващи Гол Линия, а понякога се доверяваме на този пазар и в нашите колонки.

Нека да разгледаме предлаганите линии от големите онлайн букмейкъри за Линия Голове. Най-общо те могат да бъдат разделени на три вида:

 • Гол Линия половини – Става въпрос за линии като 1.5 гола, 2.5 гола и т.н. Тук няма никаква разлика със стандартните залози за Брой Голове в мача, освен в това, че коефициентът ще е малко по-висок.
 • Гол Линия цели – Именно тук идва и голямото предимство на този залог. Това са за цели линии 2.0, 3.0, 4.0 и т.н. Нека вземам за пример залог на Гол Линия – Над 3.0. В зависимост от крайния резултат в двубоя имаме три изхода.
  – Ако избраният от Вас двубой завърши с общо два гола, то е ясно, че Вашият залог е губещ.
  – Ако броят на головете е четири или повече, то тогава Вашата селекция е печеливша.
  – Какво става, обаче, ако броят на попаденията е точно три? Тогава предположението Ви се счита за отменено – ако сте заложил на сингъл, то сумата ще бъде възстановена, а ако сте комбинирали с други срещи, то селекцията ще се смята с коефициент 1.00.
 • Гол Линия комбинирани – Тук обясненията са малко по-сложни, но нека да започнем с това как изглежда този избор на пазар. В онлайн букмейкърите ще забележите залози съответно за под и над на Гол Линия 1.5 2.0; 2.0 2.5; 2.5 3.0 и т.н. При избор на едно от тези предложения Вие комбинирано залагате на две голови линии. Нека приемем, че залагаме на Гол Линия Над 2.0 2.5:
  – Ако в заложената среща има точно един гол – селекцията е губеща.
  – Ако в избрания двубой има три попадения или повече – Вие печелите цялата стойност на предложения коефициент.
  – Има и трети вариант, при който има точно два отбелязани гола в мача. Тогава заложената от Вас сума се разделя на две. Да приемем, че ставката за избрания от Вас линия е 1.80 и сте направили залог с 20 лева. Тогава имате 10 лева на Над 2.0 Гола и 10 лева на Над 2.5 Гола. По описанията по-горе става ясно, че в сметката Ви ще бъдат върнати 10 лева, тъй като първата половина от Вашето предположение се анулира, а втората е губеща.

  Ще дам още един пример със залог на комбинирана Гол Линия Под 2.0 2.5. Предполагам е ясно какво се случва при нула и един гола или при три и повече. Нека да разгледаме ситуация, в която биват отбелязани точно два гола. По-горе обяснихме, че сумата на Вашия залог от 20 лева се разделя, а за коефициент отново ще вземем 1.80. Тук едната половина от Вашата прогноза се отменя, а другата е печеливша. В крайна сметка ще получите 10 лева (отменен залог) + 18 лева печалба (10 лева по 1.8 коефициент за печелившото Под 2.5).

И трите вида Гол Линия имат своите предимства пред обикновения залог за брой попадения в двубоя. При Линия Голове за над или под 1.5, 2.5 и т.н. Вие ще получите по-висок коефициент спрямо същото събитие, но заложено през Общ Брой Голове в мача. Комбинираните Линии Голове са най-рядко залагани, но и те имат своите почитатели в зависимост от срещата и възможността за печалба дори при частично загубен залог.

Нашият екип е голям фен на целите Гол Линии. В търсене на по-висок коефициент и когато не сме напълно сигурни в точната ни прогноза за под или над голове в двубоя. Ние се подсигуряваме със залог на Линия Голове с цел селекцията да бъде отменена, ако бъдат отбелязани точно толкова на брой попадния. Този пазар е предлаган от най-големите онлайн букмейкъри, сред които и нашите фаворити efbet и bet365.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!