Видове залози

Многобройните видове футболни залози, които букмейкърите предлагат, могат да бъдат причина за объркване. В днешно време има много различни начини за залагане на футболни мачове. Мнозинството от хората залагат само на крайния резултат за редовните 90 минути. Въпреки това съществуват редица други типове залози, на които си заслужава да обърнете внимание.

В тази статия ще обясним някои от най-често срещаните типове футболни залози. След като разберете различните залози за футбол, ще можете да направите по-добра преценка за това кой тип залог е най-подходящ и печеливш за избраната от вас стратегия и среща.

Краен резултат (1х2)

Това е най-често срещаният тип футболен залог и се основава на резултата от мача след 90 минути. Този залог може и да се разгледа като 1×2. Домакинският отбор е отбелязан с 1, а госта е означен с 2. Така че, ако смятате, че домакинът ще спечели, вие избирате 1, за победа на гостуващия отбор, избирате 2, а за равен избирате X.

Брой Голове (под / над)

Също така се нарича под / над и всъщност е двупосочен залог, базиран на общият брой на вкараните голове в мача. При повечето срещи линията за брой голове е 2.5, въпреки че има и много вариации от 0,5, до 7,5 и повече. Този тип залог също е фиксиран до края на редовното време. Съществуват голям брой вариации на този залог – брой голове вкарани през различните полувремена, брой голове за отбор и други.

Двата отбора да вкарат

Този залог е познат още като „гол-гол“ и ни предлага 2 опции – двата отбора да вкарат (да) или двата отбора да вкарат (не). С други думи, залагаме дали двата отбора ще отбележат. Този залог е идеален за дерби мачове и гостувания на силни отбори с колебливи защити.

Точен резултат

При тези футболни залози трябва да предскажете правилния резултат в рамките на редовните 90 минути от футболната игра. Коефициентите на този тип залог са доста високи, поради факта, че има редица възможни изхода за всеки мач. Познаването на правилния резултат обаче не е лесно. За да спечелите в този футболен залог, трябва да направите много задълбочен анализ на срещата и естествено да имате малка доза късмет.

Полувреме / Краен резултат

Това понякога се нарича двоен резултат и включва предвиждане на полувремето, както и резултата след 90 минути, всичко комбинирано в един залог.

Голмайстор

Тук залагаме, че даден играч ще отбележи гол в редовното време. Има и опция за залог „без голмайстор“, което означава, че няма да има отбелязан гол в редовното време.

Първи голмайстор

В този залог залагате кой играч ще се разпише първи в срещата. В случай на отбелязан автогол като първо попадение, повечето букмейкъри приемат за първи голмайстор, играчът отбелязал втори гол в срещата. Ако няма отбелязани попадения в мача или головете са само от автогол, Вашият залог се счита за губещ.

Равенство без залог (DNB)

Този залог почти прилича на залога за цялото време, но изключва опцията за равенство. С други думи, ако мача завърши с равенство, вашият залог ще бъде върнат. Единственият недостатък на този залог е, че коефициента за победа на отбора, на който залагате ще бъде сравнително нисък.

Резултат на полувремето

Това означава правилно да се предсказват резултатите на полувремето. Подобно на залог за краен резултат, залогът за изход на полувремето включва трите знака – победа за домакин 1, равен Х и победа за гост 2.

Европейски хендикап

При залог от тип хендикап, срещата все едно не започва от 0:0, а в зависимост от хендикапа резултата е друг. Например, ако заложим на хендикап -1 за домакина, то за да реализираме печалба от залога домакините трябва да победят минимум с 2 гола разлика. При всеки друг изход от срещата, нашият залог е губещ.

Брой Картони

Подобно на брой голове, тук залагаме под / над спрямо линията, дадена ни от букмейкъра за показан брой картони в срещата. Някой букмейкъри предлагат и брой картони за отбор, полувреме и период от време ( 0-15мин, 15-30мин и т.н).

Брой Корнери

Отново идентичен залог на брой голове и брой картони, като при този тип залог залагаме на брой ъглови удари в срещата. Съществуват редица вариации на този залог от типа – брой корнери за отбор, брой корнери за полувреме, хендикап за корнери, краен резултат за корнери и други.

Заключение

Има много различни начини да заложите на футболен мач чрез различните типове футболни залози. Освен общия залог за краен резултат, всъщност можете да печелите дори и ако вашият отбор загуби. Горепосочените са основните типове футболни залози, които се предлагат на редица сайтове за залагания. Следващият път, когато залагате, не ограничавайте залаганията си само до един залог. Можете да изберете да разпространявате залозите си, като изпробвате различни залози.

Още връзки

Футболни Прогнози - Poznavach.com