Какво е залог за стойност?

Първо, нека се разграничим от останалите и да направим разлика. Ние не сме и не трябва да се интересуваме от хазартни залози от тип обръщалки. Ако искате да знаете как да правите пари за хазарт, простият отговор е, че не можете. В Poznavach.com не се интересуваме от „хазарта“. Терминът „хазарт“ предполага известна безразсъдна степен на поемане на риск с цел забавление, но не и 100% реализиране на печалба.

И да, риск винаги има, дори и при прилагане на най-обмислената стратегия за залагане, но това, което разграничава футболните залози от хазартния залог е, че футболните залагания са за идентифициране на възможности за залози за стойност, докато при залозите за развлечение целта е просто да ударим мачовете от уикенда.

Най-ценният съвет, който можете да получите е залагайте само тогава когато можете да извлечете стойност от залога.

Залози за стойности

Ключът към сериозните футболни залагания и постигането на постоянни печалби от вашите футболни залози (или залагане на други спортове) е в намирането на това, което наричаме залог за стойността. Залог за стойност имаме тогава когато вярваме, че шансовете за конкретен резултат са по-високи от това, което предлагат коефициентите.

Ето защо разбирането на предполагаемата вероятност, отразена във футболните коефициенти, е толкова важна за разбирането. Защо е толкова важно? Нека се повторим, за да изясним – трябва да залагаме само, когато вярваме, че шансовете за конкретен резултат са по-големи от това, което отразяват коефициентите.

Пример: Левски срещу Лудогорец

Футболните залози за стойност е мястото, където вашите познания за футбола влизат в игра. Да разгледаме два клуба от България като в този пример, Левски е домакин на Лудогорец. Букмейкърът предлага следните коефициенти за пазара на мача:

Левски 3.10
Равен 3.30
Лудогорец 2.10

Ние сме любители на мачовете от българската Първа Лига и предприехме допълнителни проучвания на тези два отбора и срещите помежду им. С много кратък анализ забелязахме, че домакините в срещата играят сравнително добре в София срещу съперника си. Също така знаем, че Лудогорец ще е без двама от основните си играчи, а водещият голмайстор ще на Левски ще започне този двубой след няколко седмици отсъствие.

Като се има предвид цялата тази информация, ние вярваме, че Левски има добри шансове да спечели този мач, като коефициентът от 3.10 си струва залог. Тези коефициенти предполагат, че Левски има шанс да спечели 32.25%. Ние вярваме, че техните шансове, макар и леки, са по-близо до 40%. Това е залог за стойността, защото вярваме, че шансовете за победа на Левски са по-големи от тези, отразени в предлаганите коефициенти.

Изчисляване на футболен залог за стойност

Както бе обсъдено, шансовете на Левски да спечелят мача са оценени на 3.10, което означава, че има 32.25% вероятност те да спечелят. Но благодарение на нашите познания и анализ, ние вярваме, че шансовете на Левски са по-големи от това, а именно че те имат 40% шанс да спечелят.

Ние изчисляваме залозите за стойност със следната формула:

Стойност = (Десетични коефициенти * Нашата Оценка Вероятност / 100 ) – 1

Така че в нашия пример имаме Левски с коефициент 3.10 и нашата оценена вероятност да спечелим е 40%. Имаме ли залог за стойност?

Стойност = (3.10 * 0.40) – 1
Стойност = 1,24 – 1
Стойност = 0,24

Когато изчислението ни предостави цифра +, имаме залог за стойност. В този случай смятаме, че Левски е отличен залог от + 24%. Ако изчислението връща стойност, равна или по-малка от 0, няма залог за стойност и не трябва да залагаме.

За да бъдете успешен в дългосрочен план, е важно да разширите познанията си за футбола и играта, като същевременно разширите познанията си за пазарите на футболни залози. Разработването в унисон ще подобри способността ви да разпознавате залозите за стойност във футбола.

Колко трябва да залагам?

Сега стигаме до темата за залозите. Основната цел на залозите е да се печелят пари. Да, някои хора залагат само за малко забавление и това е добре, но тук сме заинтересовани да реализираме истински печалби от нашите футболни залози.

Въпреки това, независимо от това дали възнамерявате да бъдете сериозен в залозите или сте футболен фен, който се наслаждава на мачовете през уикенда, има три важни неща, които трябва да се запомнят:

  • Залагайте само това, което можете да си позволите да загубите
  • Никога не преследвайте загуби
  • Не увеличавайте залога си, когато сте на печалба или загуба

Още връзки

Футболни Прогнози - Poznavach.com